Γ…μένη συνομωσιολαγνεία

0

ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΜΑΣ! Έρχονται οι Illuminati, το τέλος του κόσμου, κάτω οι μασόνοι.

Όταν βλέπω πόσο τσιμπά ο κόσμος από άρθρα και βίντεο συνομωσιολογικού περιεχομένου κτυπά το ηλιοθιόμετρό μου κόκκινο. Βλέπω κατά καιρούς να κυκλοφορεί το παρακάτω βίντεο σε διάφορα ελληνικά και κυπριακά site και να διαδίδεται, αυξάνοντας έτσι και τους συνομωσιολάγνους οι οποίοι τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν επικίνδυνα. Αλλά δεν θα μπω σε αυτά τα χωράφια… ακόμα.

Πληροφοριακά το βίντεο δείχνει 10 “ανεξήγητες” και μυστήριες εικόνες. Η είδηση από κυπριακό site έχει τον τίτλο:

“Οι φωτογραφίες που έχουν διχάσει την επιστημονική κοινότητα! Οι 10 μυστήριες φωτογραφίες που δεν μπορούν να εξηγηθούν!”

Δείτε το και το συζητάμε:

Τρομακτικό έτσι; Scary as hell. Και μάλιστα οι φωτογραφίες δίχασαν την επιστημονική κοινότητα. Αφού να φανταστείτε στο Google Scholar, τα επικρατέστερα άρθρα αυτή την εποχή αφορούν τις φωτογραφίες αυτές και οι επιστήμονες δηλώνουν πραγματικά συγκλονισμένοι.

Τι λέτε ρε μαλακίες στον κόσμο; Ποια επιστημονική κοινότητα είναι συγκλονισμένη; Η κοινότητα των φωτογράφων ή αυτή των video editors; Για να ξέρουμε δηλαδή!

Και για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτό το βίντεο, ορίστε η εξήγηση για την κάθε φωτογραφία (επειδή υπάρχει εξήγηση):

1. Η γυναίκα στη δολοφονία του Kennedy είναι απλά μια γυναίκα που βρισκόταν εκεί. Δεν την έψαξε κανείς, δεν έκανε τίποτα ύποπτο.

2. Τα φώτα δεν είναι από κανένα UFO αλλά από σκάφη ψηλών πτήσεων του ΝΑΤΟ. Το ίδιο το ΝΑΤΟ έκανε την παραδοχή αυτή.

3. Το δήθεν θαλάσσιο τέρας αποτελεί πετρελαιοκηλίδα. Αλλά επειδή έχουμε την τάση να δίνουμε σχήματα σε ότι βλέπουμε, φαίνεται το “τέρας” να έχει μάτια. Ένα σύννεφο να κοιτάξεις και αμέσως αρχίζεις να βλέπεις σε αυτό ανθώπινες φιγούρες (any bells ringing?)

4. Η περίφημη φωτογραφία με το “παιδί και τον κοσμοναύτη” από άλλο γαλαξία. Πίσω από τη φωτογραφία βρίσκεται η μητέρα του παιδιού. Λίγο η “ζαβή” της πόζα, λίγο το φως… έτον εξωγήινο. Αφορμή γυρέυκουμε για πράσινα ανθρωπάκια.

5. Αν σας φέρω την ασπρόμαυρη φωτογραφία της γιαγιάς μου, επειδή είναι τόσο παλιά, θα νομίζετε ότι κι αυτή είναι φάντασμα.

6. Κουβέρτα στο διάστημα. “Έφυγε” απο διαστημόπλοιο της NASA. Η ίδια η NASA έκανε την παραδοχή.

7. Η φωτογραφία δημιουργήθηκε ως “horror art” με Photoshop πάνω σε μια παλιά φωτογραφία του 1950.

8. Σκιά του ίδιου του διαστημοπλοίου. Όι, όι. Περίμενε. Εν μαλακίες που λέω. Υπάρχουν πυραμίδες στο φεγγάρι. Και στον Άρη. Και στον ήλιο!

9. Double exposure.

10. Η κοπέλα έπασχε από διπολική διαταρχή, κάτι που θεωρείται ότι συνέβαλε στο θάνατό της.

Νεράιδες και γοργόνες δεν υπάρχουν όσο ελκκυστικοί κι αν είναι οι μύθοι για το ανρθώπινο μυαλό.

Ή που το internet θα μας ανοίξει τα μάτια ή που θα μας κάνει ηλιθιότερους. Μέση λύση δεν υπάρχει κυρίες και κύριοι.