Ταινία: Cyprus Con-AirWays (ή αλλιώς Con-Air 2)

0

Μετά την τεράστια “εισπρακτική” επιτυχία της ταινίας The Ex-Vergables, άλλη μια ταινία κυπριακής (πάντα) παραγωγής έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της εγχώριας σόουμπιζ. Θυμάστε την ταινία Con-Air με τον Nicholas Cage, τον John Cusack και τον John Malkovich; To sequel της  ταινίας είναι ακόμα καλύτερο και ονομάζεται:

Cyrpus Con-AirWays

Κατηγορία:

Δράμα, action-comedy, action-drama, drama-queen, Δαλάι-drama και γενικώς πολύ drama.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:

Andrew-για-όλα-φταίει-η-ΕΟΚΑ Β-Kyprianou ως αρχηγός κόμματος πρώην κυβέρνησης.

Averof “Φούλλης” Neofitou ως αρχηγός κόμματος νυν κυβέρνησης.

Nicholas (όχι ο Cage) “Prince” Παπαδόπουλος ως wannabe κυβερνήτης (όχι αεροσκάφους).

Johnny “παραίτηση-βόμβα” Ομήρου σε ρόλο πρώην αρχηγού κόμματος.

Cyprus Airways

Η ταινία αποτελεί ύμνο στην κακοδιαχείρηση και κομματοκρατία και σκοπό έχει να αφυπνήσει τους απανταχού κομματάρχες και να τους θυμίσει ότι: “The party is over”. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία περιλαμβανομένου και αυτού του “Ιπτάμενου Παιξούμενου Αγρινού” (Σημ. Πίκρη: Το συγκεκριμένο βραβείο πουλήθηκε από τους πρωταγωνιστές σε τιμή ευκαιρίας).

Η ορίτζιναλ ταινία

Η ορίτζιναλ ταινία δεν πιάνει μπάζα σε σχέση με το sequel

Cyrpus Con-AirWays

Για ακόμα μια φορά το καστ πλαισιώνεται από έξοχους ηθοποιούς:

Σε ρόλο κυβερνήτη αεροσκάφους ο Nick Anastasiades

Σε ρόλο συγκυβερνήτη αεροσκάφους ο Dimitri Christofias

Στον πύργο ελέγχου:

Ο Charis Georgiadis (spoilers ahead: προσγειώνει το αεροπλάνο ανώμαλα ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων).

Υπόθεση ταινίας:

Μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι οι πρωταγωνιστές μας επιβιβάζονται σε ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση το άγνωστο και βάρκα την ελπίδα (οξύμωρο). Το αεροπλάνο, όντας φορτωμένο με χρήμα αρχίζει να χάνει ύψος. Οι πρωταγωνιστές αρχίζουν να ρίχνουν το φταίξιμο ο ένας στον άλλο για το ποιος φταίει που του έχουν φορτώσει τόσα πολλά χρήματα. Στο τέλος αποφασίζουν να τα πετάξουν από το αεροπλάνο για να μην τσακιστούν… αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Ο χειριστής του Πύργου (call me Charis) τους ειδοποιεί ότι εισέρχονται στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κινούμενοι ύποπτα, και πρέπει να προσγειωθούν. Ο κυβερνήτης (Nick Anastasiades) και συγκυβερνήτης του αεροσκάφους (Dimitri Christofias) έχουν χάσει προ πολλού τον έλεγχο του αεροσκάφους με αποτέλεσμα να είναι ήδη αργά. Η Ε.Ε. διατάζει απογείωση αεροσκαφών τύπου F-60mil (μοντέλο: shut down) τα οποία και συνθλίβουν το ατυχές αεροσφάφος με τους πρωταγωνιστές μας να πηδούν κακήν κακώς από αυτό με αλεξίπτωτα. Ακόμα και ευρισκόμενοι στον αέρα όμως συνεχίζουν να λοχομαχούν με φράσεις όπως:

– Εσείς φταίτε.

– Όι εν εσείς που φταίτε.

– Σκάσε.

– Σκάσε εσού ρα.

Αυτές είναι μόνο ένα δείγμα των ευφυέστατων ¨διαλόγων” επιπέδου που μπορεί να συναντήσει κανείς στην ταινία.

Στα πολλά, οι πρωταγωνιστές αρχίζουν όλοι μαζί την εθνική μας έκφραση: “Εγώ εν τζαι…” σε σημείο που μοιάζουν να ακούγονται ως πολυφωνική χορωδία… και η συνέχεια στις οθόνες σας.

Μέγας Χορηγός τανίας:

Σάιπρους Σίτιζενς

Cyrpus Con-AirWays

Μια ταινία που όλοι χάσαμε

Cyrpus Con-AirWays

Coming Soon at an airport near you

Σημ. Πίκρη: Η ταινία έχει διχάσει τον κυπριακό λαό σε σημείο που κατά την έξοδό τους από το σινεμά, μιμούνταν εκφράσεις των πρωταγωνιστών, επιχειρώντας έτσι να βρουν ποιος τελικά είχε το φταίξιμο και να εξηγήσουν την υπόθεση. Τύφλα να έχει ο Christopher Nolan. Αλλά δεν βαριέσαι… μια από τα ίδια και αυτή η ταινία.