Homo ttoppouzious

0

Έτος: 3666 μ.Χ. (το μέλλον)

Τοποθεσία: Τάφος της Παλώδιας (πρώην Παλώδια – πρώην Λεμεσός)

Χώρα: Πρώην Δημοκρατία Μπανανίας (γνωστή και ώς Cyprus, γνωστή και ως center of the known Universe)

Κατάσταση: Μη κατοικήσιμη (για το ανθρώπινο είδος τουλάχιστον)

Πλανήτης: Γη, πρώην κατοικία του ανθρώπινου είδους.

 

Live report από τα κεντρικά γραφεία του Πίκρη στον Άρη:

BREAKING NEWS (16/10/3666):

Κυρίες και κύριοι οι φήμες επιβεβαιώθηκαν μόλις τώρα από τα drones μας τα οποία στέλνουν αναφορές από τον τόπο των ανασκαφών. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα πρώτα ευρήματα από τον τάφο που πολλοί έχουν ονομάσει ως την ανακάλυψη της χιλιετίας (γνωστός και ως ο Τάφος της Παλώδιας). Οι ειδικοί κάνουν λόγο για το σπουδαιότερο εύρημα της ανθρωπότητας ενώ άλλοι προειδοποιούν ότι πιθανότατα αυτό που θα βρούμε να αποτελέσει ένα μεγάλο ΣΟΚ για όλους και θα χρειαστούμε υπογλώσσια για να το αντέξουμε.

NEWS REPORT (19/10/3666):

Οι αρχαιολόγοι προχωρούν με αμείωτους ρυθμούς και έχουν φτάσει σε αυτό που φέρεται να αποτελεί τον προθάλαμο του τάφου. Μετά και από την ανίχνευση που επιτέλεσε ειδικό ρομπότ-εκσκαφέας (shοίρος – για να θυμηθούμε και τους πρόγονούς μας) επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι όλων ότι ο προθάλαμος είναι παγιδευμένος με μολότωφ και υδροσωλήνες – αντικείμενα προσφιλή ως προς τη χρήση τους από τους αρχαίους ημών πρόγονους. Οι αρχαιολόγοι προβληματίζονται όσον αφορά την επιτυχή τους είσοδο στον τάφο ώστε να μην προκαλέσουν ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

NEWS REPORT (23/10/3666):

Οι αρχαιολόγοι πέτυχαν την εξουδετέρωση των περίτεχνων, τουλάχιστον για την εποχή εκείνη, παγίδων και έχουν εισέλθει στο εσωτερικό του τάφου.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για την ανακάλυψη δύο “αγαλμάτινων σφιγγο-γαϊδουριών” τα οποία μοιάζουν να φρουρούν την κύρια είσοδο του τάφου. Πολλοί διαφωνούν ως προς την ονομασία των συγκεκριμένων ζώων επιμένοντας να τα ονομάζουν “σφηκο-γαϊδουρια” λόγο της περίεργής τους όψης. Whatever the case κυρίες και κύριοι…

…μόλις έχουμε λάβει την πρώτη εικόνα των “σφιγγο-γαϊδουριών” την οποία και αναμεταδίδουμε:

 

sfiggo_gaidouri

Σφιγγο-γαϊδούρι(ν), φρουρός του τάφου

 

 BREAKING NEWS (30/10/3666):

Η είσοδος στον προθάλαμο του τάφου των προγόνων μας είναι γεγονός. Στους τοίχους βρέθηκαν περίτεχνες ζωγραφιές οι οποίες εικάζεται ότι δημιουργήθηκαν με την πανάρχαια τεχνική του graffiti. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για πρώιμη εώς αρχαϊκής περιόδου γραφή μια που η τεχνική αποτύπωσής δείχνει περιορισμένη αντίληψη των “καλλιτεχνών” (δεδομένης της εξέλιξής μας σήμερα). Για παράδειγμα σε μια τοιχογραφία αναγραφόταν η φράση “Θύρα 9”.

Οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι ο τάφος έχει συληθεί μια που πάνω από τη συγκεκριμένη λέξη έχει διαπιστωθεί μια εξαιρετικής ποιότητας διαγραφή με μια όχι και τόσο αντιπροσωπευτική γραμμή…: “Θύρα 9”. Κάτω από την εν λόγω λέξη αναγράφηκε η φράση “ΑΠΟΛΛΩΝ-το αφεντικό της πόλης”. Η φοβερή αυτή αποκάλυψη οδήγησε τους αρχαιολόγους σε εντατικότερες έρευνες οι οποίες κατέδειξαν ότι ο τάφος είχε συληθεί για τρίτη απανωτή(!) φορά, αφού ανακάλυψαν κάπου σε μια γωνιά του τοίχου τη φράση: “ΑΠΟΕΛ-ultras, γαμηέσται όλι”.  Αυτό που προβληματίζει είναι εάν η φράση Θύρα 9 υποδηλώνει ότι ο τάφος έχει 9 πόρτες. Όσο για το ΑΠΟΛΛΩΝ δεν χωρεί αμφιβολία ότι υπήρχε μια ξεκάθαρη προτίμηση προς το θεό ΑΠΟΛΛΩΝΑ ως προς τις λατρευτικές συνήθειες.  Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ή τι είναι το ΑΠΟΕΛ-ultras αλλά η αποκρυπτογράφηση που έγινε φανέρωσε ότι το “γαμηέσται όλι δείχνει αντιπαλότητα μεταξύ φατριών που εκδηλώνεται με τη διάλεκτο της εποχής μια που το “γιώτα” στην κατάληξη της λέξης “όλι” κατά πάσα πιθανότητα δείχνει πληθυντικό αριθμό. 

Επιπλέον, σκόρπιες επιγραφές graffiti που βρέθηκαν εδώ και ‘κει δείχνουν ότι οι άνθρωποι της εποχής εκείνης υπέφεραν από συνεχείς εκρήξεις βομβών. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι με το graffiti μετρούσαν τις χρονιές που δέχτηκαν τα κτυπήματα. Για παράδειγμα, σε κάποιο μέρος του τάφου μπορεί να συναντήσει κανείς τη λέξη(;) 87Β  ενώ αλλού τη λέξη 90ΒΟΟΜ. Αλλού μπορείς να δεις 92ΒΟΟΜ ενώ αλλού μόνο το 96Β. Αυτό οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι οι πρόγονοί μας κατακρατούσαν ημερολόγιο των ετών κατά τα οποία σημειώθηκαν ή δεν σημειώθηκαν εκρήξεις. Το 96Α δεν έχει ακόμα εξηγηθεί.

 

boom

Δυστυχώς δεν μας έχει επιτραπεί να δημοσιεύσουμε εάν ήταν 96Β ή 96ΒΟΟΜ για να μην οδηγηθει το κοινό σε ιστορικές ανακρίβειες.

 

Στο δάπεδο του προθάλαμου βρέθηκαν σπασμένα γυάλινα αγγεία με περίεργες επιγραφές όπως V.S.O.P και ΚΕΟ. Ανάλυση των ετικετών έδειξε ότι πρόκειται περί προσφιλών οινοπνευματωδών ποτών. Μάλιστα κυρίες και κύριοι, έπιναν αλκοόλ – οι βάρβαροι. Εκ τούτου οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι αρχαίοι Κύπριοι τιμούσαν τον θεό Διόνυσο δεόντος.  Δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν όμως γιατί βρέθηκαν σπασμένα. Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές. Είτε κάθισαν και τα ήπιαν οι θρυνούντες  προς τιμήν του νεκρού, είτε τα ήπιαν οι τυμβωρύχοι. Ότι και να ισχύει, είναι έκδηλο ότι μετά τα “έσπασαν”.

Κάτι που ταλαιπωρεί τους αρχαιολόγους είναι η ανακάλυψη δύο μακρόστενων αιχμηρών αντικειμένων τα οποία παρουσιάζουμε σε πρώτη universal μετάδοση.

 

smiles1

Το puzzle του Τάφου της Παλώδιας

 

Κυρίες και κύριοι, μείνετε μαζί μας καθώς οι έρευνες προχωρούν στον πρώτο θάλαμο. Φαίνεται ότι τα ευρήματα που θα φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη θα συνταράξουν το σύμπαν. Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε τις πρώτες πληροφορίες.