14 απορίες και δηλώσεις για το Game Of Thrones

0
Game of Thrones … Peter Dinklage as Tyrion.

– Θε λίσω ρε Jeoffrey

Κύπριος και Game Of Thrones: πού, πώς, πότε, γιατί; (ή αλλιώς πώς ανακάλυψες την ταshινόπιττα).

1. Πίκρη τι είναι τούτο το Games of the Thrones που λαλούν ούλλοι;

ΟΚ. Για να ξεκαθαρίζουμε για όσους δεν ξέρουν. Εν συντομία το “GAME OF THRONES” προέρχεται από σειρά βιβλίων του G.R.R. Martin. Το βιβλίο έκανε μπαμ στους απανταχού αγγλικά ομιλούντες, πήρε τα δικαιώματα η HBO και βουαλά: δημιουργήθηκε η τηλεοπτική σειρά. Η HBO κτύπησε χρυσό, ο Martin έγινε (ακόμα πιο) πλούσιος και πώς σου φάινε(σ)ται, έφτασε και στην Κύπρο. Ευτυχώς υπάρχει και το ίντερνε.

2. Ξαφνικά ανακάλυψες ότι υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ λογοτεχνίας φαντασίας (fantasy literature) και επιστημονικής φαντασίας (science fiction) και δεν είναι όλα: “ού Παναγία εν μπορώ να βλέπω ταινίες (ή σειρές) με ρομπότ εξωγήινους”. Εγένετω φως. Ναι υπάρχουν ποιοτικές σειρές πέρα από τη Σπιναλόγκα.

3. Πίκρη μα τι λαλείς το Game of Thrones δεν έχει ρομπότ και εξωγηίνους. Σύμφωνοι αλλά μόλις ακούσεις για “σειρά φαντασίας” τζιαμέ πάει ο νους σου. Δες ξανά το 2 για να εμπεδώσεις τη διαφορά.

4. Τώρα που ξεκαθαρίσαμε το πιο πάνω να ξεκαθαρίσουμε ακόμα κάτι: ΔΕΝ είναι “GameS of Thrones” OYTE “Game of the Thrones”. Μάθε επιτέλους να το λέεις σωστά.

5. Μια που άλλαξες τη γνώμη σου για τέτοιου είδους “παιδικά” πράματα, αναθεώρησες και για το “Lord Of The Rings”, έκατσες και είδες τον Conan πέντε έξι φορές και άρχισε η φαντασία σου να οργιάζει σκεπτόμενος ότι κρατάς σπαθιά και σφάζεις τον μάστρο σου στη δουλειά. Συγχαρητήρια. Αν μην τι άλλο ξυπνήσαμε από το λήθαργο και αρχίσαμε (έστω και έτσι) να ψαχνόμαστε.

6. Μόλις άρχισε το Game of Thrones ήσουν κάπως έτσι:

7. Γυναίκες: άρχισες να το βλέπεις αναγκαστικά επειδή σε παρακίνησε ο άντρας σου, που άκουσε που ένα φίλο του ότι εν ωραίο γιατί: “έshει σκοτωμούς τζαι sex ρε κουμπάρε”.

8. Άντρες: άρχισες να το βλέπεις γιατί έshει sex.

9. Πρώτη αντίδραση αντρών και γυναικών σε συζήτηση με φίλους: “Game of Thrones; Μα θωρείς τζείνη την πορνοσειρά; Άλλο που sex δεν έshει”. ΙΙΙΙΙΙΙ, ουουου. Μετά την πρώτη κατακραυγή και επειδή το sex στην κυπριακή κοινωνία είναι το απόλυτο ταμπού (ου ίντα ναι), έκτασες σπίτι σου και δεν έχασες ξανά επεισόδιο. (Παρεπιπτόντως το Sex and The City δεν ήταν πορνοσειρά; Τι δηλαδή; Απλά επείδή έδειχνε 4 κυρίες να μιλούν ούλλη την ώρα για sex, αλλά απουσιάζαν οι ουσιαστικές σκηνές, αυτό το καθιστούσε family friendly;)

10. Δραματικός διάλογος:

-Πίκρη εγώ που δεν έχω NOVA ή Primetel πού να το βλέπω;
– Δείχνει το ο Αντένας.
– Μα δείχνει το αργά.
(άσχετο αν λενε ότι αρχίζει στις 11, αρχίζει στις 11.30 – αφήστε τούτα κόλπα ρε του ΑΝΤ1. Χάνετε, ΔΕΝ κερδίζετε τηλεθεατές)
– Τι ώρα περιμένεις να το βάλουν όταν το καημένο Game Of Thrones έχει να ανταγωνιστεί “ποιοτικότατες” παραγωγές τύπου Μπρούσκο.
– Ε, τότε τι να κάμω; Πώς να το δω;
– Κάμε την “τάνλοουτ”.
– Μα δεν ξέρω να κάμνω download.
-Να μάθεις. Εν βασική δεξιότητα πλέον. Μάθε σε ποιόν αιώνα ζεις επιτέλους αλλιώς διάβασε αυτό το άρθρο. Έχει και streaming όμως.
-Πίκρη τι είναι το streaming;
-Διακόπτω τη συζήτηση. Παραιτούμαι. Ξεφύγαμε.

11. Ήσουν καθηλωμένος στην τηλεόραση μέχρι που είδες την Daenerys να βγαίνει από τη φωτιά. Εκουβαλούσε μαζί της δράκους. Απογοητεύτηκες: “Δράκοι 🙁 Εν μαλακία”.  Βέβαια στο season 2 ήσουν κάπως έτσι:

Tyriooooonnnn

12. Πίκρη ποιός σκότωσε τον Jeoffrey; Ε, καλά εν θα σου το πώ τούτο, αλλά κρίμα. Έφυεν ο καλύτερος χαρακτήρας της σειράς.

“Πίκρη τι λαλείς; Αφού ήταν κολόπαιδο!”

Σύμφωνοι αλλά έναν σαν τούτον που χρειαζόμαστε στην Κύπρο.

jeof_rules

13. Απορία του Πίκρη:

Τούτη αλλάζει ποτέ ρούχα, κάμνει ποτέ μπάνιο; Δεν είδα το νέο επεισόδιο αλλά αν αλλάξε ρούχα πείτε μου.

14. Πίκρη γιατί μου αρέσκει έτσι πολλά τούτη η σειρά;

Βασικά (εκτός για το ότι έshει sex), έshει σκοτωμούς τζαι πολλύ μπλα μπλα με ίντρικες, έριδες, κουτσομπολιό. Αρέσκουν μας κάτι τέτοια ως λαός. Είναι κάτι σαν αναβαθμισμένη μεξικάνικη σειρά. Ψουμούιν σου δηλαδή.