“Την επόμενη φορά θα σε κάτσω που κάτω!”

0

Σήμερα την τιμητική του έχει ο ΠΕΖΟΣ, ο παρπατητός, ο οδοιπόρος. Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Ο πεζός. Λοιπόν…

Εβαρηθήκαμεν να ακούμεν για δυστυχήματα, να μάθουμεν τον οδηγό να μεν βουρά μες τους δρόμους βάλλοντας του shίλια πρόστιμα. Εξαιρούνται οι πελλομεθυσμένοι οδηγοί, οι οδηγοί που εφκάλαν άδεια με το μέσο τζαι οι οδηγοί που βουρούν με 200Km σε μονόδρομο πλάτους ενός μέτρου.Σε προηγούμενο άρθρο του ο Πίκρης τίμησε τον Κύπριο οδηγό και τις εξωπραγματικές, υπεράνθρωπες οδηγητικές του ικανότητες (βρείτε το άρθρο εδώ).

Για τον πεζόν κανένας δεν λαλεί τίποτε. Ο πεζός εν όπως τον πελάτη έναν πράμαν: “έχει πάντα δίκαιο”. Όχι παρπατητέ μου.   Εκτός από το δικαίωμα να φωνάζεις με γαουροφωνάρες τη θεϊκή φράση: “πού πάεις ρε γάρε;”, έχεις και την υποχρέωση να μεν βαστάς τζαι τες θκυό μερκές του δρόμου λες τζαι είσαι τανκς. Για όνομα του Θεού. Εν με τα πόθκια που πάεις. Γι’ αυτο:

 

1. Θα περπατάς πάνω στο πεζοδρόμιο ΠΑΝΤΑ. Έshεις δικαίωμα να κατεβείς μόνον άμαν έshει αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω στο δρόμο ο παρέας σου ο γάρος. Σε έτσι περίπτωση μπορείς να του τρυπήσεις τζαι τα λάστιχα.

2. Θα έshεις τα φκιά σου ανοιχτά για να ακούεις το αυτοκίνητο που έρκεται τζαι δεν θα θυμάσαι να κάμεις τζει μόλις το αυτοκίνητο εν 1 μέτρο πίσω σου. Ξέρω ότι νιώθεις ο κυρίαρχος του δρόμου αλλά να ξέρεις πότε θα αναλαμβάνεις το συγκεκριμένο ρόλο. Τζαι δεν δικαούσαι να έshεις τα ακουστικά του i-pod μες το δρόμο με εξάιρεση αν είσαι “άριστος πεζός” (κάτι ανάλογο του “άριστος οδηγός”) ή αν είσαι γυμναστήριο.

3. Την νύχταν που περπατάς για το καλό της υγείας σου, αν θέλεις να την διατηρήσεις, πρέπει εκτός που άθληση τζαι διατροφή να φορείς τζαι τα κατάλληλα ρούχα. Δεν μπορώ κύριε παρπατητέ να αστρονομώ πότε θα πεταχτείς με το δρόμο επειδή αποφάσισες να κάμεις τον ninja ή τον batman. Θα φορείς τα αθλητηκούθκια σου τα άσπρα που πάνω ως κάτω σαν την νύφην για να φένεσαι μες το πισσούριν. Αν δεν έshεις άσπρα ρουχούθκια θα πάεις να βάλεις το τάγκα σου το φωσφορέ προκειμένου να επιβιώσεις. Μοναδική περίπτωση να μην ισχύουν τα πιο πάνω είναι να είσαι ιερέας οπότε και έshεις προστασία που το Θεό.

ninja_mode

4. Θα μάθεις τα κοπελλούθκια σου ότι “δεν παίζουμε μάππαν μες το δρόμο με τα δοκάρκα να είναι η αρχή του γκαράζ σου εσένα τζαι η αρχή του γκαράζ του απέναντι σπιθκιού”. Τα κοπελλούθκια έχουν το να βουρήσουν την μάππαν που πίσω άμαν τους φύει. Το ABS έννεν τοίχος αόρατος που μόλις πατήσω στόπερ εμφανίζεται μπροστά που το αυτοκίνητο. Εν τζαι πολλοαρκεί να γίνει κανένας χαττάς. Όξα το κοπελλούιν σου εσένα έshει ευτζήν;

5. Μιλώντας για κοπελλούθκια, αν εσύ θέλεις να πεθάνεις, τότε να βάλλεις τους μιτσιούς που τη μέσα πάνταν του πεζοδρομίου. Πρώτον για να μεν σου φύει κανένας τζαι να δώκει μες το δρόμο τζαι δεύτερον: “προστατεύκουμεν πρώτα τους μιτσιούς τζαι μετά εμάς”.

6. Την ώραν που τελειώνει το πεζοδρόμιο τζαι μάshεσαι να διασταυρώσεις για να περάσεις στο απέναντι πεζοδρόμιο θα σταματάς. Θα κοιτάζεις χαμέ τζαι θα ρωτάς τον εαυτό σου: “δαμέ τελειώνει το πεζοδρόμιο;” Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ (που είναι) θα κοιτάζεις αν έρκεται αυτοκίνητο. Δεν θα διάς μέσα τζαι όποιον πάρει ο χάρος. Πρέπει να παίζω ΠΡΟ-ΠΟ εγώ με την ζωή σου τζαι να σκέφτομαι μόλις σε θωρώ: “τούτος εννα δώκει μες τον δρόμο τωρά, όξα εν θα δώκει;”

traffic_bean

Έννα διασταυρώσει άτζια πεις σου;

7. Επίσης την ώρα που διασταυρώνεις, θα κλείνεις το τηλέφωνο, θα περπατάς με γοργό βήμα τζαι δεν θα αποφασίζεις τζείνην ακριβώς στη στιγμή να ανάψεις τσιάρο.

8. Τζιαμέ που θκιαβάζεις σε ταπελλούαν: “ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ” τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Ο καθένας στον δρόμο του. Ή πρέπει να σου βάλουμεν τζαι σέναν ταπελλούαν “ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ”. Εθυμήθηκα την περίπτωση που κάποιοι γάροι επίνναν τον καφέ τους άνεννοιας, είχαν το μωρό ξαπολυμένο τζαι επήεν το καημένο μες τον ποδηλατόδρομο τζαι παρολίγον να το τσιλλήσει ένας τουρίστας ποδηλάτης. Επιάσαν τζαι εσπάσαν που το ξύλο τον άνθρωπο (οι κυπραίοι οι αρτchιάκκηες). “Μαλακισμένε ποδηλάτη”, εσύ φταίεις που ο θεός δεν σε έκαμεν προφήτη Ησαϊα. Πουshτόρατσες τούτοι οι ξένοι, δεν σέβουνται τίποτε, ούτε καν τούς ποδηλατόδρομους.

9. Την ώραν που παίρνεις το shυλλούιν σου περίπατο έshεις τη μανία να είσαι εσύ μέσα στο δρόμο (αφού εν δικός σου είπαμεν) τζαι το shυλλούιν σου στο πεζοδρόμιο (εντάξει, καπου πρέπει να κατουρήσει τζαι τζείνο). Ακολούθα το παράδειγμα του shύλλου σου – όι στο κατούρημα – τζαι έφκα πάνω στο πεζοδρόμιο. Όξα να υποθέσω ότι ο νους του shύλλου εν παραπάνω που το δικό σου.

10. Μιλώντας για shύλλους: θα παραμένεις πάνω στο πεζοδρόμιο έστω τζαι αν έshει shύλλους στες αυλές των σπιθκιών τζαι φοάσαι τη νύχτα που περπατάς άμπα τζαι λάξουν σου τζαι ξιππαστείς. Μεν φοάσαι εν έπαθεν κανένας καρδιακή προσβολή που λάξιμο shύλλου. Όξα προτιμάς να σε κάτσει που κάτω το αυτοκίνητο παρά να σου κάμουν “γαβ, γαβ”.

11. Α! Τζαι κάτι τελευταίο. Τούτο το διαχρονικό video θυμάστε το; ΔΕΝ κάμνεις ρεπορτάζ μες τη μέση του δρόμου.

 

 

Kάνετε ένα Like στο Facebook για ενημέρωση ή εγγραφείτε για νέα άρθρα κατευθείαν στο mail σας. Εν μούχτις, που λαλούν τζαι στο χωρκό μου.