Πάσχα, Κυ(π)ρίου, Πάσχα

0

Τι κάμνεις το Πάσχα Κύπριε;

Ακόμα μια επανάληψη στις χίλιες ρουτίνες σου. Yep! Τα σχόλια είναι περιττά. Πάμε να δούμε τι έκαμες πάλε (κάμε ένα check list στα παρακάτω σε παρακαλώ):

1. Βάλλει ο ΑΝΤ1 το Τζίσους φρομ Νάζαρεθ.

Φέτος έπαιξα στοίχημα με τον κουμπάρον τον Κωστή και έχασα. ΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ο Αντένας.

2. Μια που μιλούμε για κανάλια: ούλλοι, μα ούλλοι (εκτός που το ΡΙΚ2 που παίζει ταινία των 50s) προβάλλουν τη θεία λειτουργία.

Εισήγηση: γιατί δεν συννενοείστε να υπάρχει η λειτουργία σε ένα κανάλι, να προβάλλετε ούλλοι το ίδιο πράμα τζαι να δώσετε άδεια στο προσωπικό σας να κάμουν οι άνθρωποι break. Εν ανάγκη να έshει 200 camera-men μες τη εκκλησιάν; Εν παραπάνω που τους πιστούς οι υπάλληλοι μες την εκκλησιάν.

3. Ταινίες: οι ταινίες που προβάλλονται είναι… τι να πω. Άστο γιατί είναι και οι μέρες τέτοιες.

Θυμούμαι που ήμουν μιτσής (και σημειώστε) τις εξής – οι οποίες παίζονται μέχρι σήμερα. Χμμμ, έχουμε και λέμε: Ο Χιτώνας, Ο Μωυσής, Η Βίβλος, Σαμσών και Δαλιδά, Νώε, Σόδομα και Γόμορα (η βιβλική ταινία εποχής πονηροί… αμέσως ο νους σας), Ο Άγιος Βασίλης και οι Αριανοί (ναι υπάρχει αυτή η ταινία).

– Πίκρη τι μας λαλείς; Έshει σχέση ο Άγιος Βασίλης με το Πάσχα;

Ιντα ναι. Έχουν οι άλλες ούλλες ταινίες που ανέφερα τζαι ο Άγιος Βασίλης με τους Αριανούς σε εμάρανεν.

4. Εν θα σχολιάσω τες τσάκρες που βάλλουν τα βλαμμένα. Άσε, το σχολιάσαμε εδώ και εδώ.

5. Φλαούνες (άλλως Βλαούνες).

Τι ρομαντικό να πεις στην γυναίκα σου: – Ε, γεναίκα… φέρε καμιά βλαούνα. Δεν ξέρω αλλά κάθε Πάσχα πιάννει σε το χωρκάτικο σου σε σχέση με αυτό το έδεσμα.

6. Τες Vlaounes έψηννες τες σε αρτοποιεία γιατί ήσουν large πριν την κρίση.

Τωρά ανακάλυψες ότι στο χωρκό σου έshει φουρνίν η γιαγιά σου τζαι άμαν σε ρωτούν “που τες έψησες;’ λαλείς τους: “Στο χωριό, παραδοσιακές”. Μπράβο σου ρε vintage.

7. Θα κάμεις επίσκεψη σε δύο (το ελάχιστο) τραπέζια την Κυριακή του Πάσχα (εν ξέρω για σένα αλλά ο κουμπάρος ο Κωστής εκάλεσεν με που το Σάββατο).

Θα ακούσουμε κλασσικά που την τηλεόραση: “Άτομα προσκομίστηκαν στο νοσοκομείο λόγω στομαχικών διαταραχών”. Μα ίντα στομαχικές διαταραχές κύριε δημοσιογράφε μου; ΕΦΑΑΝ ΤΖΑΙ ΕΣΠΑΣΑΝ θέλεις να πεις.

8. Θα πάμε όλοι εκκλησία σαν καλοί χριστιανοί τα μεσάνυχτα της Ανάστασης επειδή είναι must.

Καλά ρε. Εν εβαρέθηκες να προσποιείσαι; Κάτσε σπίτι τζαι δε την που τα κανάλια – αφού την έχουν ούλλα – να μεν χάννεις την ώρα σου τζιαμέ στην εκκλησιάν σκεπτόμενος τη μαγειρίτσα που σε περιμένει. Live λειτουργία με τη μαγειρίτσα σου πας τον καναπέ. Έshει λάθος; Φαντάσου ότι βλέπεις μάππα!

9. Ενήστεψες την Αγία Εβδομάδα για να μεταλάβεις.

Δεύτερη υποκρισία. Καλά εξήγα μου γιατί το έκαμες; 40 μέρες εν ενήστεψες τζαι εθυμήθηκες τη μεγάλη εβδομάδα να νηστέψεις. Λες τζαι άμαν νηστέψεις last chance εν να συγχωρεθείς. Shame to you Γραμματείς και Φαρισσαίοι (you are hypocrites).

10. Μια που μιλούμε για νηστείες:

“Ουάου. Ευτυχώς που έρχονται νυστείες. Εν να χάσουμε κιλά”. ΟΚ. Τα ψουμιά που έφαες ώσπου να τελειώσουν οι νηστείες – μόνο τζαι μόνο επειδή εν νηστήσιμα – εβάλαν σου 10kg. Στην καλύτερη περίπτωση αφήσαν σε όπως είσαι. Εν με πιστεύκεις; ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΩΡΑ.

11. Ανάφκουν οι ρόκολοι μιαν λαμπρατζιάν ΝΑ. Τόοοσην.

Κάμνουμεν χάζιν την λαμπρατζιάν ώσπου να πάρει φωθκιάν το σπίτιν μας τζαι μετά λαλούμεν: “ΑΙΣΧΟΣ, πού ήταν η αστυνομία”. Α ναι, λαλούμεν τζαι το κλασσικό: “Η πυροσβεστική άρκησεν 20′ λεπτά”. Άσχετο αν ήρτεν στην ώρα της – ο αυτόπτης μάρτυρας βάλλει που την πούγκα για να έshει action.

Τζαι να φανταστείς: Κάποτε ανάφκαμεν κανονικές λαμπρατζιές

12. Να προσθέσω τα μηνύματα που θα πάρουμε την Κυριακή στο στιλ:

“Έυχομαι χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη, ευτυχία”.

Και από τους πολιτικούς: “Είθε η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την Ανάσταση στον τόπο μας” (αν έρτει ανάσταση στον τόπο μας εννα μείνεις χωρίς δουλειά κύριε πολιτικέ – υποκριτή).

Γίνετε πιο δημιουργικοί την Κυριακή του Πάσχα με μηνύματα όπως: “Εύχομαι καλή όρεξη σε όλους” ή “Ρε κουμπάρε όπως έρκεσαι μεν ξεχάσεις την ταshήν τζαι 2-3 (μ)πίρες”.

13. Μα ενόμισες εξέχασα τη σουβλούαν σου; Εν πρώτην πρώτην που σου την έβαλα, φάτσα στην αρχή του post. Scroll up.

Ήταν περιττό να το πω. Τζαι γω εν για τούτην τη σούβλα που αδημονώ την Κυριακή. Τα άλλα ούλλα εν μαλακίες…  Να με διαψεύσεις θέλω.

Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Πάσχας!

Υ.Γ. Έshεις μιαν ακατανόητη ικανοποίηση άμαν θωρείς να ανάφκουν αστερούθκια τζαι θωρείς τη λάμψη τους. Καταλαβαίνω σε. Εν όπως άμαν βλέπεις κάποιον να τρώει chips αλλά λαλείς: “εν για μωρά τούτα”.