Κύπριος καταναλωτής… (Μέρος Β΄). Η ώρα της εκδίκησης…

1

Έγραψα έναν κατεβατόν μπλα μπλα για το άρθρο σήμερα αλλά τα έσβησα ούλλα και είπα να αναθεωρήσω. (Βρείτε εδώ το Μέρος Α’). Λοιπόν, φτάνει με τους καταναλωτές. Παίρνεις σειρά εσύ έμπορε/ υπηρεσία. Επειδή όλοι εσείς  μας έχετε γαμήσει κυριολεκτικά, από τώρα και στο εξής απαιτώ από εσάς να γίνονται τα εξής αλλιώς δεν έχει σεντ. Και δεν απευθύνομαι σε αυτούς που εργάζονται για σας… αλλά σε ΕΣΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ.

– Ε, τζαι κανεί ρε Πίκρη… εν να σωθούμε που τα 5 ευρό σου; Ρίφκια πολλά στο παζάρι.

– Πώς το λαλούν οι Αμερικάνοι; I have news for you. Τα ρίφκια εξυπνήσαν.

Για αυτό απ’ εδώ και πέρα απαιτώ τα εξής:

Εταιρίες τηλεφωνικών υπηρεσιών/  internet:

1. Να μην μου μιλάτε λες τζαι μιλάτε με παππού που ήρτεν να γοράσει τηλέφωνο τζαι προσπαθείτε να του εξηγήσετε τι είναι το smartphone. Προτιμώ να μου λέτε τι με συμφέρει να κάνω και να είστε ειλικρινείς ώστε να μεν με κάμνετε να γυρίσω άλλες τρεις εταιρίες και στην τελική να μην σας επιλέξω.

2. Δεν θέλω wi-fi με το συμβόλαιο. Έχει παντού wi-fi. Τζαι όι εν θα το χρειαστώ στον Τζύκκον για να ποστάρω selfie.

3. Να μεν πουλάτε θήκες που γοράζετε 2-3 ευρό στην τιμή των 20. Οι θήκες σας εν που την Κίνα, εν σκατοποιότητα τζαι δεν θεωρώ προσφορά να μου τη δίνετε δωρεάν με το τηλέφωνο ή το tablet. Θεωρώ το υποτίμηση της νοημοσύνης μου.

4. Όταν θα με εξυπηρετείτε θα τους βάλλετε ούλλους να στέκονται ουρά τζαι ο καθένας με τη σειρά του. Δεν θα περιμένω να εξυπηρετήσεις τον κάθε γάρο που δεν φακκά πενιά ποιος έχει σειρά επειδή νομίζει ότι εν ο “γιος του γαμάω” ή επειδή εν βιαστικός τζαι έshει δουλειές. Εγώ εν έχω δουλειές σιόρ;

5. Όταν σας δίνω τα στοιχεία μου δεν θέλω ούτε να τα χάνετε τζαι να μου λαλείτε ότι πρέπει να ξαναπεράσω για να σας τα δώσω (άκουσον, άκουσον) ούτε να μου λέτε ότι θέλετε 10-15 μέρες για την εγκατάσταση ενώ στην ουσία θέλετε 2 μήνες (ναι, συνέβηκε κι αυτό).

6. Να μεν μου λαλείτε ότι η τιμή πώλησης ενός τηλεφώνου είναι 300 ευρό και με την “έκπτωσή” σας το παίρνω 150 από τη στιγμή που στο Amazon είναι ήδη 150. Πόσο, μα πόσο ματσούτζια μας θεωρείτε επιτέλους. Κύριοι ιδιοκτήτες φέρτε το νου σας. Δεν θα ξεχάσω την εξυπηρετικότατη υπάλληλο που μου είπε: “Τι να κάνω. Έχεις δίκαιο. Οδηγίες του μάστρου”.

gratz

 

Έμποροι ειδών ένδυσης και υπόδησης:

1. Να σταματήσετε να βάλλετε το έναν αλλό ‘ναν επειδή η Κύπρος έshει γυρόν γυρόν θάλασσα τζαι ήβρετε τζαι κάμνετε. Ευτυχώς κύριοι ο κόσμος έμαθεν τζαι παραγγέλνει που το εξωτερικό γιατί  εκουράστhκε να σας γοράζει Cayenne.

2. Θα με βουράς που πίσω ώσπου να φκω που το μαγαζί σου είτε γοράσω είτε δεν γοράσω γιατί έτσι έχεις πιθανότητες να έρτω τζαι να ξαναέρτω.

bizness

3. Θα σταματήσετε να μου λαλείτε “τούτον εν Ιταλικό”. Δεν σημαίνει ότι όταν κάτι είναι Ιταλικό μάρκας Fuπούτσου αυτόματα το κάνει να στοιχίζει και μια φάουσα ευρό.

5. Θα “κάμνεις” πως μου κάμνεις έκπτωση για να γλυκανήσκω τζαι να ξανάρχομαι τζαι να σταματήσεις να με θεωρείς πελάτη μιας χρήσης. Αλλιώς μεν πάεις να ξανακλαφτείς ότι φταίει η κρίση.

6. Προαιρετικό: να φκάλετε τζείνον το σήμα “Fully Aircondition” τζαι να το γράψετε σωστά μια φορά στη ζωή σας. ΕΙΝΑΙ Fully Air CondionED. 

Εστιάτορες/ ταβερνιάρηδες:

1. Θα είσαστεν που πάνω μου ούλλην την ώρα γιατί πληρώνω τζαι θέλω εξυπηρέτηση. Δεν θα περιμένω δέκα ώρες να παραγγείλω, ούτε για να πληρώσω το λογαριασμό.

2. Θα σταματήσετε να μου λέτε ότι “ο καφές εν που το κατάστημα”. Ευχαριστώ, είμαι υποχρεωμένος. Αν έρτω με την οικογένεια θα σου αφήσω το ελάχιστο 40 ευρό για να φάω, οπότε το να μου λέεις ότι τζερνάς καφέ, το θεωρώ προσβλητικό. Φέρε τον καφέ τζαι μεν πεις τίποτε.

3. Μάθετε να ξεχωρίζετε συχνούς σας πελάτες τζαι να τους κρίνετε ανάλογα με το αν σου αφήνουν tips, αν σου κάμνουν λογαριασμό και αν είναι σωστοί. Ο Ρώσος που θα κατεβεί μια φορά τζαι δεν θα τον ξαναδείς δεν θέλει γλύψιμο. Μην φτύνετε τους ντόπιους υποστηρικτές σας γιατί απλά θα σας βάλουν Χ τζαι πού θα έβρετε Ρώσους μετά να σας σώσουν.

4. Μεν γυρεύκετε να κάμετε αρπαχτές σε άνθρωπους που έρχονται πρώτη φορά σε σας, ειδικά τωρά με την κρίση. Δεν θα σωθείτε με τη μια φορά που θα έρτουν. Αντίθετα θα σωθείτε αν τους πείσετε να ξαναέρθουν. Και να είστε σίγουροι ότι θα σας φέρουν κι άλλους. Μα εν να λαλώ τα αυτονόητα σιόρ; Εμάθετε ούλλοι με σταθερούς πελάτες τζαι τωρά που τους εχάσετε δεν ξέρετε πώς να έβρετε νέους. Σιχτίρ πλέον.

Κύριε, κύριε… έλα να σου πω θκυό κουβέντες για φαΐν τζαι εξυπηρέτηση

 

6. Μεν ξαναπαραπονεθείτε στον ΚΟΤ τζαι στα κανάλια ότι δεν έχετε δουλειά. Η αμπαλατοσύνη συμβάλει πολύ στο αν θα έχετε δουλειά ή όχι.

 

Προς όλους τους πιο πάνω ιδιοκτήτες: να ξέρετε ότι είστε στo internet πλέον από καλούς άνθρωπους σαν εμένα και βαθμολογείστε. Και για να μην ξεχάσω. Με την ίδια ευγένια με την οποία σας μιλώ απαιτώ, το ελάχιστο, το ίδιο.  Που είστε ακόμα να σας κάμω και Name and Shame (ακούεις ρε γάρε εσύ τζει κάτω στο Governor’s Beach?)

You have been found guilty. You fail

You have been found guilty. You fail.

 

Αυτό το άρθρο θα ολοκληρωθεί με το Μέρος Γ΄(ναι κύριε περιπτερά, εσένα βλέπω όπως θωρώ τζαι ‘σένα κύριε developer).

Αν θέλετε κάνετε μια εγγραφή εδώ για να παίρνετε τα νέα άρθρα του Πίκρη στο mail σας. Τουλάχιστον αυτά είναι δωρεάν.